Kahvelerimiz

NİKARAGURA FLORES

Nikaragua Flores kahvesinin kadınlar tarafından özel olarak üretildiğini biliyor muydunuz?

Jinotega’da 2020 de başlatılan Tierra Madre isimli proje sayesinde çiftçilik yapan kadınların 1250 - 1500 metre yükseklikte ürettiği bu kahvede şeftalimsi tatlar ve kırmızı elma tadı alabilirsiniz. Hafif bir asitliğe sahip olan bu kahve acılık içermez, fındık aromaları, elma ve vişne notalarıyla harmanlanmıştır. Ağızda kalan yumuşak bir tat ile mükemmel bir şekilde tamamlanmıştır.

KOLOMBİYA FİNCA MESETA

Kolombiya’nın Güney Batısında yer alan Hulia bölgesinden toplanan bu çekirdekler güçlü meyve tatlarıyla ünlüdür.

Arabica kalitesindeki bu kahve çekirdekleri, deniz seviyesinden yaklaşık 1500 metre yükseklikte yetişmektedir. Toplanan çekirdekler değirmenlerde işlenilir ve 40 dereceye kadar varan 3 günlük fermantasyon işlemlerinden sonra kapalı çatılarda kurutulmaya bırakılır. Sarı meyve ve şeker kamışı aromaları bulunmaktadır.

EL SALVADOR LOS BALCANES

Sert ama bir o kadar da keyif veren Latin esintilerinin ilham verdiği, fındık ve ceviz aromalarıyla bezenmiş bu lezzet, kahve tutkunlarının yeni favorisi olacak.

Santa Ana bölgesinde 1200 aktif çiftçinin üye olduğu kooperatiften 1000-18000 metreden toplanan bu kahveler, yıkanarak işlenmiştir. Güçlü, sert bir tada sahiptir. Fındık, ceviz ve badem aromalarıyla harmanlanmıştır.

HONDURAS SANTA ROSA

Kahve diyarı Honduras’ın çiftliklerinde kendine özgü yöntemlerle yetiştirilen bu kahveler, keskin lezzetiyle aklınızı başından alacak.

İsminden de anlaşılabileceği gibi Santa Rosa’da yetişen bu kahve İnaginsa denen bir kooperatifin 100-1200 metrede yetişen ağaçlarından toplanır ve yıkanarak işlenir. Sütlü çikolata, kuru üzüm ve tatlı baharat tatlarını alabilirsiniz. Kremalı ve oldukça akışkandır. Damakta zengin kakao tadı bırakır.

ETIYOPYA IDIDO

Afrika’nın incisi Etiyopya’nın ormanlarından gelen, meyve aromalarıyla süslenmiş benzersiz tat. Damağınızda bırakacağı enfes narenciye notaları ve büyüleyici akışkanlığı ile bağımlısı olacaksınız.

Etiyopya’nın 2000 metre rakımlı köylerinde yetiştirilen bu kahveler toplandıktan sonra 24-36 saat arası bekletilmekte, ardından yıkanarak 10-15 gün güneş gören yüksek yataklarda kurtulmaktadır. Ağızda şurupsu bir tat bırakmanın yanı sıra sahip olduğu meyve aromaları da son yudumdan sonra bile damakta uzun süre kalmaktadır.